Když venku prší

22.07.2011 13:12

To je tak, když se léto rozhodne, vzít si dovolenou. Pak to vypadá venku přesně takhle, prostě ošklivě. Ale aspoň je čas sem něco napsat. Ono totiž ani psa by ven nevyhnali a tak i Kim vyspává a relaxuje.

Tenhle týden je na trénink mínusový. Zdobín jsme museli vynechat (paničce si pro změnu vzaly dovolenou záda). A tak jak jen pracovní povinosti dovolují, cvičíme jen tak zlehka doma. Ale není trénink jako trénink, takové otočení na gauči z jednoho bůčku na druhý dá taky zabrat :-D Ani se zatim nemůžem pochlubit, že bychom naučili nějakou novou dovednost. Spíš tak nějak zdokonalujem, ale co, vždyť jsou přeci prááááázdniny ;-)

Takže jsme už skoro k dokonalosti dovedli povel zůstaň, který se nějat transformoval do povelu čekej. Sice je to možná pro někoho blbost a prkotina, ale učíme a na 80% provádíme povel sedni na dálku. Kim reaguje na zdviženou ruku s prstem. Prostě jen zavoláme jméno a u toho zdvihneme ruku a Kim si sedne a čeká. Využíváme to hojně na vycházkách, kdy se od nás vzdálí.

Poslední dobou má Kimeček pochvalu za vycházky. Chodíme už zásadně bez vodítka, s vyjímkou sídliště a frekventovaných cest. I cyklisti ho nechávají chladným.

Také proběhlo první setkání s hárající fenou. Hormony Kimovy vlezly až do mozku a byl z ní paf ještě doma. To bylo nějakého kňučení :-D

A poslední novinka, ale za to opravdu důležitá! Kimeček si už hoví v nové skládací boudičce. Dorazila nám v uterý a včera si do ní šel sám od sebe lehnout, pašák :-) Bála jsem se, že bude problém ho tam dostat, ale jakmile jsme ji dala dokupy, tak se Kim zabydlel. Takže konečně máme boudu na tréninky.

Ňuf a pac