Expedice Sněžka - splněno

10.07.2012 12:00

 

Jednoho odpoledne nás napadlo, že bychom se mohli jít zas po opravdu hodně letech, kouknout na tu naši matičku zemi pěkně z vrchu. Bohužel nás tento nápad ne a ne opustit a tak jsme ho pro klid duše uskutečnili.

 Nemohli jsme si vybrat lepší počasí, než pekelný letní pařák :-D Bohužel stejný plán na letní sobotu mělo ohromně moc lidí. Proto nás nemile překvapilo, že jsme si na vrcholu pomalu neměli kam sednout.

 Za výchozí bod jsme si zvolili Pomezní boudy. Dále jsme pokračovali na Jelenku a odtud po zdolání Svorové hory šup na Schneekoppe . Rozhled byl přímo parádní. Tudíž do Polska již nemusíme :-D Viděli jsme mu až do žaludku :-D Dokonce jsme měli možnost vidět ještě sníh.

 Naši čudlíci šlapali jak o závod a když si chtěli dát páníčci hltpauzu, tak už už nás zase popoháněli vzhůru. Docela by mne zajímalo, kolik šeltií už zdolalo Sněžku :-) Třeba bychom byli sami překvapeni, jak malé množství to bylo nebo by nám naopak zůstala brada na zemi, z toho ohromujícího čísla. Za cestu jsme potkali jen nějaké ty psy mezi chleba (jorkšír) a taky dvě borderky.

Z cesty jsme si s sebou dovezli pěkné fotky, které jsem výjimečně nevložila sem, ale na facebook a taky pěkné puchýře. Ale za ten krásný velikášský pocit to opravdu stálo. V hlavách se nám opět urodil další nápad, takový červíček výletníček už zase hlodá :-)

Rada na závěr:

Nelez na Sněžku v sezóně,

neboť budeš muset sedět někomu na klíně :-)